Home Informatie Zakelijk Bedrijvengids

Bedrijvengids

Het internet neemt een steeds belangrijker plaats in in onze moderne wereld en is dan ook niet meer weg te denken. Behalve voor communicatie kan men het net ook gebruiken als naslagwerk. Zo kun je als je een bedrijf moet zoeken een bedrijvengids raadplegen. Een online bedrijvengids is een complete overzichtelijke zoekmachine voor zowel particulieren als bedrijven en biedt de informatie over het bedrijf dat je zoekt op een snelle en simpele manier.

Waarom een bedrijvengids?
Een bedrijvengids is voordelig voor zowel de gebruiker als de adverteerder. Heel simpel gezegd; het brengt beide partijen bij elkaar. Voor het bedrijf betekent het meer zichtbaarheid en de mensen die zoeken wat je als bedrijf te bieden hebt, kunnen je op een makkelijke manier snel vinden. Ook voor B2B (business to business) doeleinden is een bedrijvengids erg handig, omdat relevante informatie over een bedrijf makkelijk op te zoeken is. Op deze manier wordt onnodige communicatie voorkomen en dat scheelt dus weer in tijd en geld. In België zijn de meeste bedrijvengidsen tweetalig en daardoor zijn zowel de franstalige als de nederlandstalige bedrijven eenvoudig te vinden.

Hoe werkt het?
Nagenoeg alle bedrijvengidsen zijn gratis in gebruik als je iets wilt opzoeken. Wil je als bedrijf je naam laten registreren, dan zul je uiteraard wel wat moeten betalen. Een aantal bedrijvengidsen zijn verbonden met google, zodat mensen je bedrijf ook kunnen vinden als ze je ‘googlen’. Als zoekers bij de resultatenlijst op de naam van het bedrijf of het logo klikken, dan krijgen ze een zogenaamd ‘advertentiefiche’ te zien in de bedrijvengids. Dit is een overzicht waar alle gegevens van het bedrijf in vermeld zijn. De meeste bedrijvengidsen vermelden de volgende informatie in het advertentiefiche:

  • Het adres of bedrijfscoördinaten
  • Introductietekst
  • Uitgebreidere bedrijfs- en productinfo vaak met flash, foto’s en teksten
  • Contactpersonen
  • Een hyperlink naar de website van het bedrijf
  • Email adres en contactgegevens
Bij de meeste bedrijvengidsen kun je als je eenmaal in het register bent op genomen, je advertentiefiche onbeperkt gratis wijzigen. Zo blijven je gegevens altijd up-to-date en kun je bijvoorbeeld makkelijk nieuwe producten introduceren.

Enkele bedrijvengidsen:
RegioBiz
Dutch Directory
De Telefoongids
Zoekbedrijven.be (Belgie)

Aanvullende informatie

  • Bron:

GERELATEERDE PRODUCTEN

Gerelateerde artikelen (op tag)