Home

Spaarloonregeling

Als je nog geen spaarloonregeling hebt, maar je wilt er wel graag een afsluiten, dan moet je snel zijn. Vanaf 1 januari 2012 kun je je namelijk niet meer aanmelden voor de regeling. De oude spaarloonregeling is afgeschaft en verdwijnt. Als vervanging voor de oude spaarloonregelingen en levensloopregelingen gaat in 2013 de vitaliteitsregeling van kracht.

Het voordeel van een spaarloonregeling
De regeling is destijds ingesteld om werknemers te stimuleren om te gaan sparen. Het bedrag dat elk jaar van het salaris wordt ingehouden en gespaard, wordt gedurende 4 jaar op een geblokkeerde rekening gestort. Aan het eind van die vier jaar kun je dan het geld in een keer opnemen, een flink bedrag voor grote uitgaven aan je huis of een langgewenste vakantie bijvoorbeeld. Het grote voordeel is dus dat je een deel van je loon, zonder dat je over dat deel inkomstenbelasting hoeft te betalen, kunt opsparen.

Extraatje verdienen
Nu gaat de regeling dus jammer genoeg verdwijnen. Maar als je er heel snel bij bent, ben je nog op tijd en kun je nog even een extraatje verdienen. Door nog voor het einde van het jaar van 2011 een spaarloonrekening te openen, kun je het maximale belastingvrije bedrag sparen, namelijk 613 euro. Dit bedrag wordt dan ingehouden op je bruto loon. Het leuke van dit trucje is, dat je het op 1 januari alweer op mag nemen (dat hoeft natuurlijk niet, maar mag wel). Je kunt hiermee dus in een week tijd tussen de 257 en de 319 euro meer verdienen, afhankelijk van onder welke groep inkomstenbelastingspercentage je valt.

Het voordeel voor de werknemer is duidelijk: door meteen een spaarloonrekening te openen, kun je snel geld verdienen. Voor de ondernemer is het leuk (hopen we tenminste) om zijn/haar werknemers een extraatje te bezorgen. Voor beide kanten een win-win situatie dus. Een goed begin van 2012!

Aanvullende informatie

GERELATEERDE PRODUCTEN