Home

Joomla

Er zijn diverse open source systemen beschikbaar om uw website mee te bouwen. De bekendste zijn Joomla, Wordpress, Drupal en TYPO3. Op het moment is Joomla de meest gebruikte open source CMS (Content Management Systeem) ter wereld en het systeem wint nog steeds aan populariteit. Joomla wint dan ook regelmatig prijzen in de categorie beste CMS en meer en meer grote gevestigde en ook kleinere bedrijven kiezen voor Joomla.

Wat is Joomla en voor wie is het geschikt?

Joomla is een open source software om een website mee te bouwen. Daar is wel een ervaren websitebouwer voor nodig. Joomla biedt een heleboel functionaliteiten en is bovendien uit te breiden met extra mogelijkheden onder verschillende namen zoals componenten, extensies, plugins, addons of modules. Een website gebouwd met Joomla kan variëren van uiterst eenvoudig tot zeer geavanceerd. Het kan gaan om websites van particulieren, bedrijfswebsites van kleine en middelgrote bedrijven, zelfstandigen, horeca, startende ondernemers, verenigingen, stichtingen, persoonlijke websites, noem maar op. De mogelijkheden voor het opzetten van een pakkende website zijn eindeloos en voor alle doeleinden geschikt.

Redenen om voor Joomla te kiezen

Leuk

Werken met Joomla is erg aantrekkelijk, zo is een prettige bijkomstigheid van werken met Joomla, de ondersteuning van de grootste community van ontwikkelaars die er is. Op die manier beschikt u over kennis van echte specialisten en het maakt het werk erg dynamisch. De mogelijkheden van de grootste database aan 3rd part plugins biedt veel extra leuke functionaliteiten, denk bijvoorbeeld aan een commentaarsysteem, fotoalbum of forum. De community denkt mee, stimuleert creatieve ideëen en opent de weg voor functionaliteiten die u niet voor mogelijk had gehouden.

Lage prijs

Open source systemen zijn over het algemeen gratis en dat is vooral voor kleiner bedrijven een reden om voor open source te kiezen. Soms zijn er wel bijkomende kosten. Het voordeel van bijvoorbeeld Wordpress is dat het zo gemakkelijk is en men er geen omkijken naar heeft, daarentegen zijn de mogelijkheden nogal beperkt. Joomla is open source en gratis én biedt eindeloos veel mogelijkheden om zelf te ontwikkelen, iets wat bij Wordpress niet kan.

Community

De ontwikkeling van Joomla gaat continu door. Eén van de redenen om voor Joomla te kiezen is, zoals hierboven ook al genoemd werd, het bestaan van de grote community. Professionele ontwikkelaars staan zo steeds met elkaar in contact; ze vullen elkaar aan, geven elkaar advies en dat zorgt voor een positieve instelling en het stimuleert de ontwikkeling.

Uitgebreide mogelijkheden

Het aanbod aan gratis en betaalde uitbreidingen is enorm. Zo kunt u de website makkelijk uitbreiden met extra functionaliteiten en extensies, dit kunnen simpele verbeteringen zijn maar ook zeer geavanceerde onderdelen. Soms geniet een closed source commercieel CMS de voorkeur, zoals bij specialismen waar een Joomla site niet aan kan voldoen. Maar gezien de lijst met extensies lijkt die kans erg klein.

Website bouwer inhuren

Blijft wel het feit dat Joomla geschikt is voor de meer ervaren websitebouwers en niet direct voor beginners. Wilt u toch de voordelen en uitgebreide mogelijkheden van Joomla, dan kunt u altijd een websitebouwer inhuren die de wat ingewikkeldere zaken afhandelt.

Aanvullende informatie