Home Informatie Computers & Internet De voordelen en nadelen van het internet

De voordelen en nadelen van het internet

We maken steeds meer gebruik van internet, om virtueel te shoppen, in plaats van in de kou door de stad winkel in en winkel uit te lopen, maar ook om gezellig in contact te blijven met vrienden, familie of juist andere personen. Helaas ook slechte personen.

Omdat criminele ook niet achterblijven in de modernisatie van de wereld, gaan zij ook steeds meer gebruik maken van het internet. Vroeger liepen er op straat kinderlokkers rond die vroegen of je een snoepje lustte, maar nu gaat dat veel anders.
- Kinderlokkers zijn cyberlokkers geworden. Ze doen zich voor als een luisterend oor en staan altijd voor je klaar. Ze gedragen zich als een jongen of meisje van jouw leeftijd. Ze doen alles voor je wat je in die tijd nodig hebt. Je begint deze personen blindelings te vertrouwen, en zo hebben ze jou in hun val. Jullie spreken af en er gebeuren dingen, die je eigenlijk niet wenst.

Door de vele webshops die nu in omloop zijn, moet er betaald worden. Criminelen proberen om de database van deze webshop te hacken. Veel professionele websites zijn hier streng tegen beveiligd, echter kleinere websites nog niet.

Uiteraard zijn er nog talloze voordelen van het internet, maar onze tip is en blijft, “kijk goed uit op het internet. Vertrouw niet iedereen die je tegenkomt! “

En daarbij komt, geef nooit je privé gegevens of telefoonnummer weg aan iemand die je niet (goed) kent!

Aanvullende informatie

Gerelateerde artikelen (op tag)